Inhuur deskundige  
VCU

VCU, dat gebaseerd is op het VCA-systeem voor aannemers, staat voor 'Veiligheids Checklist Uitzend- en detacheringbureaus'. Het certificaat wordt steeds vaker geëist door opdrachtgevers.

Het VCU-certificaat is bedoeld voor uitzend- en detacheringsbureaus die werknemers uitzenden/ detacheren naar bedrijven die werkzaamheden verrichten met verhoogd risico. Denk hierbij aan o.a. bouw, industrie of metaalbranche. In de VGM checklist Aannemers (VCA**) is een specifieke vraag opgenomen m.b.t. inlenen van uitzendkrachten. Hoofdaannemers dienen aan te tonen dat er medewerkers worden ingeleend van een VCU gecertificeerd uitzend-/ detacheringbureau.

Een gecertificeerd VCU-systeem biedt de uitzendorganisatie de volgende voordelen:

  • u voldoet tevens aan de verplichtingen vanuit de Arbo-wet
  • veiligheidsbewustzijn bij medewerkers (intercedenten en uitzendkrachten/ gedetacheerden)
  • betere organisatie en controle t.a.v. veilig werken op locatie
  • ‘in business’ blijven bij opdrachtgevers die VCU eisen

Om het VCU-certificaat te behalen hoeft u het wiel niet opnieuw uit te vinden. Dat hebben wij al voor u gedaan. Door het doorlopen van een strak stappenplan zetten wij een goed werkend, maar zeer praktisch VCU-systeem neer in uw organisatie. 4 Safety heeft een ruime ervaring in de uitzendbranche. 

4 Safety heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van certificeringstrajecten in de uitzendbranche. Wilt u meer weten over VCU en wat 4 Safety op het gebied van VCU certificering voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op!